Uusi viesti

close form

  Aihe: Yhteydenotto

  Numerosi tai sähköpostiosoitteesi

  Viesti

  Oman osaamisen sanoittaminen-kolmen portaan malli

  Oman osaamisen sanoittaminen on avain menestykseen. Miten voi vakuuttaa työnantajan omasta ammattitaidosta parhaiten?

  Ensin on tärkeää tunnistaa ja ymmärtää oma ammattitaito ja siihen liittyvät vahvuudet ja heikkoudet täysin.

  Kun oma ammattitaito on selkeästi mielessä, voi alkaa hahmottamaan, miten se liittyy kyseisen työpaikan tarpeisiin ja vaatimuksiin.

  Osaamisen kartoittaminen

  Tärkein askel on siis oman osaamisen kartoittaminen. Tämä prosessi alkaa omien taitojen ja saavutusten aktiivisella pohtimisella sekä niiden kirjaamisella järjestelmällisesti.

  Kirjoita ylös kaikki osa-alueet, joissa tunnet olevasi vahva.

  Itsetutkiskelun avulla voi löytää uusia oivalluksia omasta ammattitaidosta, jotka eivät ehkä aiemmin ole olleet selkeästi mielessä. Tämän pohjalta voidaan rakentaa vankka perustelu ammatillisesta pätevyydestä.

  Aloita luomalla kattava lista taidoistasi ja saavutuksistasi, ja jaottele ne eri kategorioihin.

  Ensimmäinen askel: Ammatillisen profiilin luominen

  Ammatillisen profiilin luominen on olennainen osa oman ammattitaidon vahvistamista, sillä se tarjoaa selkeän kuvan osaamisesta ja uratavoitteista. Keskity profiilissa niihin ominaisuuksiin ja taitoihin, jotka erottavat sinut muista.

  Selkeä, tiivis ja hyvin rakennettu kattava ammatillinen profiili voi olla ratkaiseva tekijä työnhaussa. Sen pohjalta työnantaja/rekrytoija saa sinusta ensivaikutelman.

  Listaa ne koulutukset, työkokemukset ja erityisosaamiset/projektit jotka auttavat sinua juuri tämän työn haussa. Jos haet vaikkapa yhdistelmäkuljettajan paikkaa, on paljon olennaisempaa listata ajokorttiluokat, voimassa olevat ammattipätevyydet, digikortit mahdolliset ADR luvat yms. kuin että kertoisit olleesi -90 luvulla kokkiharjoittelijana ravintolassa.

  Toinen askel: Yliammatilliset taidot

  Tämä tarkoittaa sitä, että listaat lyhyesti itsestäsi ne taidot, jotka ovat kertyneet muun ammattitaidon päälle ylimääräisenä lisänä. Kielitaito nykymaailmassa on suuri valtti töitä hakiessa, johtamiskokemuksesi voi auttaa sinua eteenpäin tai autoalalle pyrkiessäsi vaikkapa autoharrastuksesi tai se, että olet käynyt armeijan autokomppaniassa ja saanut pätevyytesi siellä.  Hakiessasi kaivinkoneenkuljettajan paikkaa voit mainita, että sinulla on lisänä piirustustenluku taito tai 3D osaaminen, vaikka niitä ei ehkä suoraan kysyttäisikään.

  Kolmas askel: Metatason osaaminen

  Mieti niitä erityisvahvuuksia, mitä koet persoonaltasi olevan. Oletko nopea sisäistämään ja oppimaan asioita? Oletko kekseliäs ongelmanratkaisija, hyvä tiimipelaaja tai loistavasti yksin työtä tekevä persoona? Entä oletko tavoitteellinen eteenpäin pyrkivä ihminen vai riittääkö sinulle tavallinen perustyö ja olet siinä onnellinen.

  Unohda turha vaatimattomuus ja ole aidosti ylpeä siitä mitä osaat

  Tehtävä voi olla vaikea, tuntuu hankalalle kehua itseään, mutta se kannattaa. Laita ylös ammatillisia portaita rakentaessasi myös konkreettisia esimerkkejä siitä, missä taitosi ovat muovautuneet tai missä ne ovat päässeet esiin. Ne ovat rekrytoijalle tärkeää arvokasta tietoa. Toisinaan myös epäonnistumisesta opittu asia tai taito voi olla erinomainen tapa erottautua muista hakijoista.

   

  Seuraavan linkin kautta löydät meillä tällä hetkellä avoimena olevat työpaikat ja pääset harjoittelemaan oman ammatillisen portaikon rakentamista.

  Tiesithän, että meille voit aina jättää myös avoimen työhakemuksen rekry@maimed.fi !

  Avoimet työpaikat – Sinustako seuraavaa MaiMedilainen? – MaiMed Oy

  Takaisin