Uusi viesti

close form

  Aihe: Yhteydenotto

  Numerosi tai sähköpostiosoitteesi

  Viesti

  Suosittelijoiden tärkeys työhakemuksessa

  Hyvä työhakemus vaatii huolellista suunnittelua.

  Aivan kuten talo tarvitsee tukevan perustan, hyvä työhakemus tarvitsee selkeät ja vakuuttavat suositukset.

  Työnantajat haluavat nähdä, että olet kokenut ja pätevä. Suositukset toimivat ensisijaisena todisteena sinun kyvykkyydestäsi, luotettavuudesta ja yhteistyötaidoista.

  Suositukset ovat siis tärkeitä.

  KUKA ON SUOSITTELIJA?

  Suosittelijoita ovat ne henkilöt, jotka tuntevat sinut hyvin. Sinun tapasi työskennellä ja pystyvät sen perusteella antamaan sinusta hyvän arvion. Kun mietit suosittelijaa, kannattaa muistaa, mikä tieto on tärkeää ja hyödyllistä juuri tähän työpaikkaan haettaessa. Suosittelija voi olla esimerkiksi entinen työnantajasi tai valmentajasi urheilumaailmasta. Suosittelijan on kuitenkin hyvä olla henkilö, joka työskentelytapojesi tuntemisen lisäksi pystyy ”myymään sinut”, eli vakuuttamaan tulevan työpaikkasi johtajan.

  MUISTA PYYTÄÄ LUPA

  Muistathan, että suosittelijoita ja suosituksia voit käyttää työhakemuksessa ainoastaan silloin, mikäli suosittelijat ovat antaneet nimensä käyttöön luvan. Ilman heidän suostumustaan, et voi etkä saa heidän nimiään antaa eteenpäin. Suosittelijan tulee antaa suostumus nimensä käyttöön sekä suosittelijaksi ryhtymiseen ja yhteystietojen liittämiseen hakemukseesi. Suosittelijoiden käyttäminen työhakemuksessa ei ole pakollista, mutta se katsotaan monesti eduksi hakemuksia käsiteltäessä.

  SUOSITTELIJOIDEN MÄÄRÄ

  Suosittelijoiden määrä on hyvä rajata maksimissaan kahteen. Valitse nämä kaksi henkilöä sillä ajatuksella, että vahvuutesi tulevat mahdollisimman hyvin esille.

  MITEN TOIMIN

  Voit kirjoittaa suosittelijoiden nimet suoraan ansioluetteloon tai voit ilmoittaa ne myöhemmin pyydettäessä.  Jos jostain syystä et halua ilmoittaa suosittelijoita, ansioluetteloon voi kirjoittaa ”suosittelut pyynnöstä”. Suosittelijasta tulee ilmoittaa nimi, tehtävä, yritys ja yhteystiedot.

  Nykypäivää on myös se, että suosittelijan nimen ja yhteystietojen sijaan laitatkin muutamalta suosittelijalta lauseen tai kahden suosituksen sinusta työntekijänä ja lisäät nämä lainaukset suoraan hakemukseesi.

  Näin lopuksi lienee syytä todeta, että vaikkei suosittelijoita ole pakko käyttää hakemuksessa, on sinulle hyödyllistä, jos vain jostain saat suosituksia. Sanotaan, että yksi ulkopuolinen kommentti on kymmenen oman väitteen arvoinen.

  Takaisin